3 adet yufka
Sosu için :
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
100 gr eritilmiş tereyağ ya da margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
– Sos malzemelerinin hepsini bir kasede çırpın.
İç harcı için :
300 gr kıyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet orta boy soğan
1 çimdik kimyon
Tuz, karabiber, pul biber
Bir tutam kıyılmış maydanoz
– Soğan, domates ve sivri biberleri çok ince şekilde doğrayın. Tüm iç harç malzemelerini bir kasede birleştirip biraz yoğurun. Bu harç çiğ olarak kullanılacak.
Üzeri için : 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Dikdörtgen fırın tepsisini yağlayın. Birinci yufkayı kenarları dışarı çıkacak şekilde tepsiye yayın. Sosu üzerine ve dışarı taşan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı onun üzerine aynı şekilde yayın ve soslayın. Son yufkayı da serin. Bu sefer sadece dışarıya taşan kısımlarını soslayın ve kenar kısımlarını içeriye doğru katlayın. Tüm iç harcını tepsinin her yerine yayın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.
Pişen böreği fırından çıkartın ve başka bir fırın tepsisini üzerine kapatıp 10 dk dinlendirin. Bu işlem böreğin rulo şeklinde kolay kıvrılmasını sağlayacaktır.
Daha sonra böreği rulo şeklinde sarın. Sıcakken üzerine kaşar rendesi serpin, 5 dk daha fırına verin. Çıkınca verev şeklinde keserek dilimleyin.
Afiyet olsun!